ROSELLA (papaver rhoeas)

rosella 3 rosella flor

  • És una planta amb propietats sedant i tranquil.litzant, pel que ajuda a dormir, a calmar els nervis i els estats d’ansietat. L’avantatge d’aquesta planta pel que fa a la resta de narcòtics, és què està totalment lliure dels riscos que comporten els tranquil.litzants químics i sintètics i a més no crea addicció. És per aquest motiu que es recomana especialment en nens i padrins. En els adults contribueix a més, a combatre l’ansietat i els nervis. Amb aquesta intenció podem fer-nos una infusió dels pètals de rosella (que poden ser recentment collits o bé assecats), i la qual podem combinar amb espígol i prendre-la sempre una mitja hora abans d’anar a dormir.
  • És soporífera, que vol dir que fa suar, el que es recomanable per a les persones que es troben en estats febrils, catarrals o gripals. Amb aquesta finalitat ens podem preparar també una infusió amb els pètals de la planta.
  • És antitussígena i expectorant, pel que s’utilitza per a les afeccions de les vies respiratòries (asma, bronquitis, angines, refredats, etc.) com també per alleujar la tos o la ronquera. Amb aquesta finalitat podem elaborar-nos una infusió amb els pètals de rosella o bé fer un xarop de fàcil elaboració, a partir de 10 gr. de pètals secs, 170 gr. d’aigua bullint i 340 gr. de sucre moré. Amb els pètals i l’aigua es fa una infusió, es deixa cinc minuts, es cola i, quan està encara calent, s’afegeix el sucre. D’aquest xarop també en poden prendre els nens, de una a dos cullarades soperes al dia. Els adults en poden pendre de 3 a 4 cullerades.
  • Té un efecte analgèsic amb el que alleuja el dolor, és per això que es recomanable per alleujar el mal de cap o migranya produïts per problemas emocionals. Per aquesta finalitat podem fer-nos una infusió. Pel seu efecte analgèsic, la rosella també és bona per a calmar els dolors associats a un mal de queixals, o els dolors associats a les angines, faringitis i laringitis. Amb aquesta intenció prepararem una infusió a base de pètals de rosella i després en farem glopejos.

 

Observacions:

La rosella, utilitzada en dosis adequades no presenta toxicitat ni contraindicacions. No obstant això, degut a què existeixen molts pocs estudis que demostrin la seva toxicitat, es recomana que les dones embarassades i lactants no la utilitzin sense consentiment mèdic.

És important no confondre la rosella amb el cascall, ja que és fàcil que passi perquè aquestes dues plantes són molt semblants físicament. El cascall és coneguda com la planta de l’opi i té un color més rosat que no pas la rosella.

Anuncis

Un pensament sobre “ROSELLA (papaver rhoeas)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s