Plantes medicinals per les afeccions del Sistema Nerviós. O bé, com calmar una mica l’ànima…

marilluisa flor pasiflora valeriana flor

Quan parlem d’afeccions del Sistema nerviós ens referim a estats anímics depressius, a l’apatia, nervis, estrès, tensió i ansietat, a dificultats per a conciliar el son i poder descansar bé, a mals de caps i migranyes associades als estats anímics depressius i excès de preocupació. Amb tot, les plantes medicinals que us presentem per aquestes afeccions són tant sols un acompanyant per a calmar aquests estats anímics. Sabem però, que aquestes afeccions ens volen transmetre un altre missatge més relacionat amb les nostres emocions i sentiments, per la qual cosa recomanem un procés d’introspecció per comprehendre què ens està passant en lo profund.

Les plantes medicinals més comuns per a tractar aquestes afeccions són les següents:

HIPÈRIC: És un excel.lent antidepressiu natural pel què s’utilitza en casos de depressions lleus.

PASSIFLORA: Equilibra el sistema nerviós i ajuda a conciliar el son en casos d’insomni i nervis.

VALERIANA: És una planta sedant que ajuda a dormir i descansar bé. També té efectes ansiolítics que ajuda a calmar-se en estats ansiosos, nerviosos, estressants, histèrics, etc.

ROSELLA: És sedant i soporífera que ajuda a dormir.

CAMAMILLA: És un tranquil.litzant ja que redueix la irritabilitat nerviosa i afavoreix la son.

MARIALLUÏSSA: Equilibra el sistema nerviós que ajuda en casos d’histèria, migranyes i mals de cap de tipus nerviós. És un tònic suau que va bé com a complement antidepressiu. És antiespasmòdica pels seus efectes sedants i tranquil.litzants.

TIL.LA: És tranquil.litzant que ajuda a calmar els nervis en situacions tenses i és útil per a conciliar el son.

TARONGINA: És sedant i ajuda a combatre estats d’ansietat i estats d’ànim depressius. També és una excel.lent planta per a combatre el mal de cap (associats a menstruació, costipats, nervis, etc).

ESPÍGOL: És un molt bon relaxant que ajuda a calmar estats nerviosos, mal de caps provocats per estrés, etc.

LLÚPOL: És sedant, hipnòtic suau i relaxant que va bé per l’ansietat, per l’insomni, les taquicàrdies i les migranyes.

FLOR DE TARONGER: És sedant i antiespasmòdica que ajuda a dormir i a relaxar-se.

I amb aquestes plantes medicinals al nostre abast, a continuació els remeis naturals que podem emprar per a curar-nos de les afeccions de l’ànima:

Nervis, ansietat, estrés: es poden prendre infusions combinant flor de taronger, tarongina, sàlvia, marialluïssa, camamilla, espígol, til.la i/o valeriana, que ajudaran a relaxar-nos. També podem fer banys de romaní que són relaxants. Aquests els farem diluïnt 20 o 30 gotes d’essència o amb romaní macerat amb alcohol.

Insomni: podem prendre infusions combinant rosella, valeriana, til.la, tarongina, cascall, llúpol i passiflora. Amb aquestes mateixes plantes podem elaborar un xarop que prendrem una estoneta abans d’anar a dormir.  Una altra combinació de plantes per a trastorns importants de la son, són la flor de taronger, la sàlvia, l’hipèric, la til.la, la noguera, la marialluïssa i la tarongina. En aquest cas, no s’aconsella la valeriana.

Mal de cap o migranyes:  prendre infusió de tarongina, espígol o sàlvia, o bé combinant-les totes. També resulta efectiu la sàlvia semi-fregida i embolicada en un drap, mantenint-la damunt del cap durant una bona estona.

Tristesa, depressió, fatiga, desànim: La planta més important per a aquest estat anímic és l’hipèric que el podem prendre en infusió combinant-los amb d’altres plantes (sàlvia, flor de taronger, til.la, rosella, ), o bé prendre algunes gotes de tintura o alcoholatura d’hipèric.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s